dimarts, 4 de setembre del 2007

Campanya electoral

Odio les campanyes electorals. Amb tota l'ànima.

Considero que són una estupidesa enorme, pensant, això sí, en el benefici de la societat en general.

Només suposen un gast enorme de diners en estúpids discursos emesos per tot arreu, cartells que pretenen convéncer-te amb una frase simplificada al màxim exponent (i que, tot i parèixer mentida, moltes vegades surt efecte), octavilles i tríptics amb més ganes de tocar la moral i el sentimentalisme que la raó i el sentit pràctic de les coses....
Diners que podrien destinar-se a altres afers més importants: educació, sanitat, medi ambient... etc.


A més, la campanya electoral és una manipulació tant evident, que jo no entenc com la gent se les traga. Cada partit només diu el que li interesa dir, amaga els errors, i et soterren davall un munt de mentides i consignes.
I jo, com en una cançó de producto interior bruto "no escucho a quien me habla con consignas en vez de frases".


Les campanyes electorals, al meu parer, es deurien limitar a fer una edició mooolt més gran (de manera que estaguera a l'abast de tot el món) d'estos llibres on estan escrites totes les propostes del govern per a la nova legislatura.
I ja està! Perquè al cap i a la fi, això és l'únic important, és la raó bàsica pel que es vota, és tot el seguit d'accions que durà a terme el partit, una vegada estiga al govern. Quin sentit tenen tantes paraules vanes, si al cap i a la fi, la majoria de la població, segueix enmerdada al mateix femer que sempre?




Però al cap i a la fi, és que ni votar cada 4 anys és digne. Aixina millorarà el món! Només podem fer que avançar, en un sistema en què la gent es sent lliure a l'elegir, cada cert temps, a aquell conjunt de persones que prendran les decicions per ell, que no per a ell. Diferenciem.

En la mesura que no es prenga consciència de les pròpies accions i com afecten en tot el que fem, en la mesura que no ens fem responsables del món que volem aconseguir... tot seguirà igual de perfecte que sempre.
Perquè a cada campanya electoral, es tornaran a asfaltar els carrers, i tot tornarà a ser nou, a ser fantàstic i aparentment perfecte.

Porque ya se sabe: lo pasado, pasado está!!
Y a Fabra...
que le quiten lo bailao!






3.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

wenas!!

Madre deus! cada vez entiendo el catan-valenciando millor! Me he enterado (o al menos eso creo, porque la verdad es que no tengo a nadie para que me lo confirme) de casi todo!

Neus, has dado en clavito de Pablito. Yo también pienso igual que tú y la verda que también siento mucha rabia al ver a esos engendros llamdos políticos y a esos otros estúpidos llamados "resto de la población" que hacemos (casi todos) lo que nos mandan los engendros sin pararnos a pensar ni 2 segundos.

Por cierto, te hamolao lo de "Al fin y al cabo" eh? jeje

Neus ha dit...

ostres, tota la rao!!
hauré de pulir el meu estil

Anònim ha dit...

Doncs si,la politica esta enmerda cada vegada mes,i en tots els partits politics,en tots...i la campanya electoral,d'alguna manera tenen que fer arrivar "el que volen fer" a la gent i al final la gents nomes mira pel que diuen a la campanya,o per lo menos la majoria,encara falte molt de temps per a que la gent canvie...

Neus ha dit...

claro, per això estàs en el bloc no miquel?